Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на оригиналните джанти 15" на 156 с 16" - въпрос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на оригиналните джанти 15" на 156 с 16" - въпрос

Здравейте колеги!

Много скоро ще си сменям оригиналните лети джанти 15-ки от 156 със оригинални 16", пак за 156 /тези с петте кръга/. Закупих ги наскоро от наш колега от форума.

В момента съм с гуми 185/65/15, а разстоянието на задните гуми отстрани, до кората която се намира под калника е едва около 1 см. Това нормално ли е? Как е при вас? По каталог трябва да се монтират гуми 205/55 на оригиналните 16-ки (+10 мм разлика от 185/65/15) и ме притеснява да не опират отстрани в тази кора която се намира под калника. На теория би трябвало всичко да е наред но защо е толкова малко разстоянието...

Очаквам положителни мнения, след което следва да са купя гуми и да се монтират новите джанти
    Last edited by rdveu; d.m.y г., 19:28.

Тоя мокет може и да се е откъснал нещо....гледа ли да не се е откачил ....колата с какво окачване е ,въпреки ,че няма особено значение в случая....
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз съм с 16-ки и гумите ми са 205/55/16 - нямам никакви проблеми! Не опират никъде. Слагай такива, ще станат идеално.
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Не е нормално, да не са ти изпуснали амортисьори, пружини и т.н...?Ако е 1см не ти ли опира зверски, като качиш някой?
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

undy,
          Колата си е със стандартно окачване. Незнам обаче тази кора под калника как точно стои на други 156-ци, не изглежда да е откъсната, не стърчи сякаш, но е близо до гумата /страната откъм вратата/. Като я натисна се прибира малко навътре и прави още около сантиметър място... А от другата страна под калника е ок там има доста място.

@Satanism Не опира, всичко е ок /разстоянието е малко само от едната страна на гумата - тази откъм вратата/. Даже като купих колата беше с гуми 205/60/15 и нямаше проблеми.
          Last edited by rdveu; d.m.y г., 20:06.

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
            Аз съм с 16-ки и гумите ми са 205/55/16 - нямам никакви проблеми! Не опират никъде. Слагай такива, ще станат идеално.
            Е те тия ако ти опират - имаш проблем. Иначе са точните на 16"
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

даже с 16-те ще се увеличи разстоянието с около 1 мм
              Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
              Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

След като е само от едната страна, явно нещо не е в час

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

По италиански талон дават 185/65/15 и 205/55/16 височината на гумите е еднаква не би трябвало да имаш проблем като сега седи така ще седи със 205/55/16 Оделен въпрос ако си със спортно окачване може някаде да тръкне за момент при бабуни или скокове
                  156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Добре...провери дали мокета не се е просто нагърчил точно там и да издува......друго обяснение просто няма.
                    И моя има няква гънка точно там ,но не ми е опирало никога.....
                    Ако сложиш 16-ките и не ти опира,значи няма и да ти опре и при натоварен автомобил,защото колелото отива нагоре и тази част от мокета, която ти е най-близо до гумата,и е по средата(на оста) на окръжността на колелото, ще се отдалечава един вид.......дано да го обясних разбираемо..

Comment

А да не й е криво окачването на тая кола?!Аз сега си го представям, все едно едната задна гума е по-близо до задната броня или задната врата, отколкото трябва?

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        А да не й е криво окачването на тая кола?!Аз сега си го представям, все едно едната задна гума е по-близо до задната броня или задната врата, отколкото трябва?
                        ...се си мисля,че ако е така...тая кола ще "носи" и на сухо......за изтриване на гуми няма да говорим...

Comment

Аз от както сложих 225/45/17 като натвара 2ма човека отзад (много рядко се случва) ми опират гумите в мокета, НО Тоя мокет ми са е изтърбушил нещо и виси и хич не ми стига акъла как да се оправи тоя мокет
                          sigpic
                          Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                          Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                          Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

225/45/17 не е стандартен размер гума за 147/156
                            225/45 е по-широка и по-висока от 215/45...

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              Ако сложиш 16-ките и не ти опира,значи няма и да ти опре и при натоварен автомобил,защото колелото отива нагоре и тази част от мокета, която ти е най-близо до гумата,и е по средата(на оста) на окръжността на колелото
                              Напълно те разбрах и е точно така както ти го обясни. Като сложа 205/55 най-много да опре в мокета отстрани и ще трябва да се измисли нещо... явно само при мен е така.
                              Първоначално публикувано от Satanism
                              Не, и двете задни гуми са много близо до "мокета" под калника откъм вратата. И при двете гуми има видимо около 1 см. разстояние, затова питам дали е така и при други 156-ци, нямам познати наблизо за да проверя И телефона ми се прецака че да направя снимка...

Comment

Working...
                              X